0515 - 82 00 00 info@trendlease.nl

Belangrijke tips om goed voorbereid op vakantie te gaan.

• Sluit een aanvullende reisverzekering.
• Neem altijd een goede wegenkaart mee. Deze komt van pas bij uitval/ diefstal navigatie.
• Neem een Credit Card mee voor onverwachte grote uitgaven.
• Neem de reservesleutel mee en bewaar deze buiten de auto.
• Check ruim voor vertrek of een groene kaart in de auto aanwezig is.

Tips voor onderweg

• Zorg voor voldoende reisproviand en drinken voor onderweg.
• Wees alert bij zonsopgang. De ogen worden extra vermoeid. De meeste ongevallen bij nachtrijders ontstaan in deze vroege uren.
• Neem voor onderweg ook altijd contant geld mee.
• Bij langdurig in de file rijden regelmatig de koppeling (en jezelf) rust gunnen.

Pech onderweg

Zijn er tijdens uw vakantie technische problemen met de auto, dan vragen wij u dit altijd direct te melden bij Trend Lease via telefoonnummer +31 (0)515 82 00 00. We zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend.

Brandstofwijzer

Wat bij ons Superplus heet, noemen ze in Slovenië Eurosuper 98 en wat Nederlanders kennen als Euro 95 heet in Zwitserland weer Super. Duurzaam op weg ontwikkelde daarom de brandstofwijzer.
http://www.jebentalsnelduurzaamopweg.nl/
Zo kan iedereen in één oogopslag zien hoe een bepaalde brandstof over de landsgrenzen heet.

Groene kaart

In de meeste Europese landen moet er een geldige groene kaart getoond kunnen worden, dus check ruim voor vertrek of deze bij de auto aanwezig is. In Duitsland, Polen en Spanje is tevens voor aanhangers boven 750 kg een groene kaart vereist. Indien de auto bij Trend Lease is verzekerd kan men deze opvragen op telefoonnummer +31 (0)515 82 00 00.

Buitenlandverklaring

In het buitenland zou dit problemen kunnen opleveren. Met name in de Oostbloklanden en Marokko kan dit voor problemen aan de grens zorgen. Vraag daarom op tijd een nieuwe buitenlandverklaring aan.

Rijden in het buitenland

Leasing is in Nederland een bekend begrip, maar dat geldt niet overal ter wereld. Gaat u met uw leaseauto naar het buitenland dan heeft u een buitenlandverklaring (AIT) nodig. Hiermee toont u aan dat u toestemming heeft om in de auto te rijden. Deze verklaring kunt u gratis aanvragen bij Trend Lease. Voor Oost-Europa of Noord-Afrika heeft u zelfs een speciale buitenlandverklaring nodig. Hier zijn kosten aan verbonden.

Landeninformatie

Kijk voordat u met de auto op vakantie gaat op anwb.nl/vakantie. Hier vindt u de meest actuele informatie voor onderweg, zoals onder andere:
Nieuwe verkeerswet/alcoholtest Frankrijk
Milieusticker (Umweltplakette)
Flitsapparatuur verboden in het buitenland